Детален опис на документ
Закон за договорна хипотека
вон сила
Датум на објавување: 22.07.2000 Преземи го документот
3502 пати симнат
Датум на стапување во сила: 30.07.2000 
Сл. весник/година: 59/2000 
Категорија: Сопственост и други имотно-правни односи » Имотно-правни односи
Забелешка:
Клучни зборови: право на хипотека, хипотека, заложно право врз недвижности, договор за хипотека, јавна книга, исправа, хипотекарен должник, хипотекарен доверител, предмет на хипотека, нотар, недвижност, надхипотека, залог
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  25.10.2000 
Преземи го документот
1319 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.