Поврзани документи
» Закон за задругите
» Закон за преземање на акционерските друштва
» Закон за стопанските комори
» Закон за трговските друштва
» Закон против нелојалната конкуренција
» Закон против ограничувањата на конкуренцијата
» Закон за Национална класификација на дејностите
» Закон за стоковите резерви
» Закон за државната помош
» Закон за лизинг
» Закон за основање на Агенција за поддршка на претприемништвото на ...
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за отстапување на деловни средства од страна на претпријатијата ...
» Закон за стечај
» Закон за јавните претпријатија
» Закон за приватизација на државниот капитал во претпријатијата
» Закон за трговските друштва
» Закон за преструктуирање на дел од претпријатијата кои во своето ...
» Закон за трансформација на претпријатијата со општествен капитал
» Закон за начинот и постапката на усогласувањето на работењето на ...
» Закон за стечај
» Закон за финансиската полиција
» Закон за стоковните резерви
» Закон за претворање на побарувањата на Република Македонија по основ ...
» Завршна сметка на Буџетот на Република Македонија за 2005 година ...
» Закон за Стопанската комора на Република Македонија
» Закон за Европско друштво
» Закон за контрола на државната помош
» Закон за заштита на конкуренцијата
» Закон за стопанските комори
Детален опис на документ
Закон против ограничувањата на конкуренцијата
вон сила
Датум на објавување: 17.12.1999 Преземи го документот
2267 пати симнат
Датум на стапување во сила: 25.12.1999 
Сл. весник/година: 80/1999 
Категорија: Стопанство » Општи прописи
Забелешка:
Клучни зборови: ограничување, конкуренција, монопол, претпријатие, монополска управа
Измени и дополнувања
 Изменување и дополнување
  23.04.2002 
Преземи го документот
314 пати симнат
 Дополнување
  10.06.2004 
Преземи го документот
282 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.