Детален опис на документ
Закон за данокот на додадена вредност
Датум на објавување: 16.07.1999 Преземи го документот
13742 пати симнат
Датум на стапување во сила: 24.07.1999 
Сл. весник/година: 44/1999 
Категорија: Финансии, сметководство » Даноци, придонеси и самопридонеси
Забелешка:
Клучни зборови: оданочување, данок, даночен обврзник, даночна основа, даночни ослободувања, услуги, додадена вредност, промет, добра, обврзник, стапка на оданочување, даночен биланс, даночна стапка, стапка, даночни олеснувања, двојно оданочување, даночен период, орган за јавни приходи
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  31.12.1999 
Преземи го документот
5562 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  01.11.2000 
Преземи го документот
1254 пати симнат
 Измена и дополнување
  06.02.2001 
Преземи го документот
4872 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.03.2003 
Преземи го документот
5127 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  24.03.2004 
Преземи го документот
1152 пати симнат
 Изменување и дополнување
  30.03.2004 
Преземи го документот
5053 пати симнат
 Измена и дополнување
  20.03.2006 
Преземи го документот
5492 пати симнат
 Измена и дополнување
  26.09.2006 
Преземи го документот
5703 пати симнат
 Измена и дополнување
  21.09.2007 
Преземи го документот
5868 пати симнат
 Измена и дополнување
  19.08.2008 
Преземи го документот
5240 пати симнат
 Дополнување
  14.09.2009 
Преземи го документот
3524 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.11.2009 
Преземи го документот
4457 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.07.2010 
Преземи го документот
3062 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.02.2011 
Преземи го документот
3061 пати симнат
 Дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
2039 пати симнат
 Изменување и дополнување
  03.10.2011 
Преземи го документот
2557 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.12.2012 
Преземи го документот
2246 пати симнат
 Измена и дополнување
  22.01.2014 
Преземи го документот
1869 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.07.2014 
Преземи го документот
930 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.09.2014 
Преземи го документот
810 пати симнат
 Пречистен текст
  01.12.2014 
Преземи го документот
3416 пати симнат
 Измена и дополнување
  02.02.2015 
Преземи го документот
1422 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
1048 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2015 
Преземи го документот
1325 пати симнат
 Измена и дополнување
  24.12.2015 
Преземи го документот
1001 пати симнат
 Измена и дополнување
  10.02.2016 
Преземи го документот
1021 пати симнат
 Измена и дополнување
  14.10.2016 
Преземи го документот
579 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Jasmina Prshevska на 07.11.2012 09:53
Почитувани, во прегледот кој е даден на законски измени на ДДВ,недостасува измената на законот за ДДВ од Сл.весник бр.102/10!
Билјана Мирческа на 20.06.2010 14:47

пречистен текст на овој закон има на страната на УЈП

Администратор test на 02.06.2010 14:22

Prechistenite tekstovi koi moze da se najdat na portalot Pravo se onie koi se izraboteni od Zakonodavno-pravnata komisija na Sobranieto na RM. Kako takvi, Pravo nema dozvola da gi menuva ili pak da izrabotuva neoficijalni prechisteni tekstovi. Vo momentot koga Zakonodavno-pravnata komisija kje izraboti prechisten tekst na ovoj zakon, istiot kje bide dostapen i na Pravo za prevzemanje.

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.