Детален опис на документ
Закон за заштита на децата
вон сила
Датум на објавување: 23.11.2000 Преземи го документот
5403 пати симнат
Датум на стапување во сила: 01.12.2000 
Сл. весник/година: 98/2000 
Категорија: Јавни служби » Социјална заштита
Забелешка:
Клучни зборови: деца, родител, родители, детски додаток, посебен додаток, новороденче, детско одморалиште, светски ден на детето, детска недела, ден на детето, установи за деца, заштита на деца, дете, детска градинка, забавишна група
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  20.03.2003 
Преземи го документот
2463 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.09.2004 
Преземи го документот
2497 пати симнат
 Измена и дополнување
  23.12.2005 
Преземи го документот
2465 пати симнат
 Измена и дополнување
  04.08.2008 
Преземи го документот
2418 пати симнат
 Измена и дополнување
  29.08.2008 
Преземи го документот
2492 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  01.04.2009 
Преземи го документот
394 пати симнат
 Измена и дополнување
  03.07.2009 
Преземи го документот
1735 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.12.2009 
Преземи го документот
1533 пати симнат
 Пречистен текст
  29.12.2010 
Преземи го документот
3086 пати симнат
 Измена и дополнување
  13.04.2011 
Преземи го документот
1436 пати симнат
 Изменување и дополнување
  11.11.2011 
Преземи го документот
1344 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Marija Angelova на 18.01.2011 07:55

idejata e prekrasna i pretstavuva dobra inicijativa da se implementira elektronskoto vodenje na dnevnicite vo detskite gradinkite.

za rabota so decinjata so posebni potrebi na gradinkite im se potrebni lica koi poseduvaat  strucna mok odnosno defektolzi.

Lidija Miteva на 03.01.2011 05:05

Dali zakonite koi gi zastituvaat decata, osobeno decata so posebni potrebi se dostapni ne elektronskite dnevnici vo drzavnite ustanovi koi sproveduvaat osnovno i sredno obrazovanie, kako i vo gradinkite?

Toa e najlesen nacin da se informira celnata grupa na roditeli.

 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.