Детален опис на документ
Закон за чек
Датум на објавување: 22.01.2002 Преземи го документот
3321 пати симнат
Датум на стапување во сила: 30.01.2002 
Сл. весник/година: 3/2002 
Категорија: Финансии, сметководство » Хартии од вредност
Забелешка:
Клучни зборови: банка, индосамент, цесија, трасант, трасат, ремитент, авал, инкасо, чек, чекови, банкарски чек
Измени и дополнувања
 Одлука на Уставен суд
  23.04.2003 
Преземи го документот
245 пати симнат
 Измена и дополнување
  16.07.2008 
Преземи го документот
663 пати симнат
 Измена и дополнување
  25.08.2015 
Преземи го документот
84 пати симнат


 
 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.