Поврзани документи
» Закон за банките
» Закон за Фондот за осигурување на депозити
» Закон за Агенција на Република Македонија за управување со средства ...
» Закон за банки за микрофинансирање
» Закон за Народната Банка на Република Македонија
» Закон за основање Македонска банка за поддршка на развојот
» Закон за обезбедување на средства во форма на кредит за ...
» Закон за санација и реконструирање на дел од банките во ...
» Закон за банките и штедилниците
» Закон за Народната банка на Република Македонија
» Закон за регулирање на побарувањата на штедачите од штедилниците „ТАТ“ ...
» Закон за престанување на важењето на законот за банки за ...
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за банките
» Закон за кредитно биро
» Закон за народната банка на Република Македонија
» Закон за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредит ...
» Закон за субвенционирање на станбен кредит
» Закон за регулирање на дел од долгот кон Обединета банка ...
Детален опис на документ
Закон за банките
вон сила
Датум на објавување: 29.07.2000 Преземи го документот
2606 пати симнат
Датум на стапување во сила: 06.08.2000 
Сл. весник/година: 63/2000 
Категорија: Финансии, сметководство » Банки и штедилници
Забелешка:
Клучни зборови: банка, поштенска банка, банкарски работи, депозит, кредит, капитал, филијала, претставништво, штеден влог, финансиска институција, народна банка, платен промет, девизи, хартии од вредност, сметководство, ревизија
Измени и дополнувања
 Измена и дополнување
  23.05.2002 
Преземи го документот
1015 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  05.06.2002 
Преземи го документот
59 пати симнат
 Одлука на Уставен суд
  23.04.2003 
Преземи го документот
54 пати симнат
 Измена и дополнување
  31.07.2003 
Преземи го документот
978 пати симнат
 Изменување и дополнување
  31.12.2003 
Преземи го документот
1114 пати симнат


 
Дискусии околу овој закон
Dafcho Ilievski на 17.04.2013 10:30

domuvanje

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.