Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Анализи


Документи 31 до 40 од 40
1 2 3 [4]
Компаративен преглед: Јавен Интерес
 03.03.2006
Преземи го документот
категорија: Граѓански сектор
 
Компаративна анализа за гласање на дијаспората
 22.11.2006
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Меѓународни и европски изборни стандарди со посебен осврт на Кодексот на Венецијанската комисија за добра практика во изборните прашања (документ подготвен од Доц. д-р Тања Каракамишева)
 05.02.2008
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
ОБЕЗВРЕДНУВАЊЕ НА ТРУДОТ - Анализа на трудово-правната легислатива во периодот на транзицијата
 01.12.2010
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Политика за употреба на јазиците на малцинствата versus потребата за создавање на супра – етнички национален идентитет
 20.06.2007
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Потреба од реформи на организацијата на судството во Република Македонија (подготвено од д-р Арсен Јаневски и м-р Татјана Зороска - Камиловска)
 17.07.2006
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Правни и институционални механизми за соработка помеѓу НВО и Владата во Хрватска, Естонија и Унгарија (документ подготвен од European center for not-for-profit law)
 17.12.2007
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Право за антидискриминација и еднакви можности во Р Македонија и во ЕУ
 17.09.2007
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Проширувањето на Европската унија и условеноста како инструмент (подготвено од Проф. д-р Тања Каракамишева)
 18.03.2008
Преземи го документот
категорија: Европски прашања
 
Реформа на здравствениот систем на Република Македонија(подготвено од Саша Хајзлер Сандевска, Кире Петровски, Бојан Савески)
 05.09.2008
Преземи го документот
категорија: Граѓански сектор
 
Документи 31 до 40 од 40
1 2 3 [4]
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.