Пребарување
 
Име на законот:
Број / Година:
/
Клучен збор:
 


Категории

 

Анализи


Документи 11 до 20 од 22
1 [2] 3
Анализа на измените на Законот за здравствено осигурување (подготвено од ИЗИНЕП)
 16.12.2005
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Анализа на потребата за воведување уставна жалба (тужба) во Република Македонија (подготвено од Доц. д-р Тања Каракамишева)
 05.02.2008
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Анализа на потребата за задолжително средно образование
 28.11.2006
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Ефикасност во заштитата на човековите права при пречекорување на полициските овластувања - Правна анализа за 2009 година
 01.12.2010
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Закон за изменување и дополнување на Законот за пензиско и инвалидско осигурување (социјална заштита на стари невработени лица)
 03.11.2006
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Компаративна анализа за гласање на дијаспората
 22.11.2006
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Меѓународни и европски изборни стандарди со посебен осврт на Кодексот на Венецијанската комисија за добра практика во изборните прашања (документ подготвен од Доц. д-р Тања Каракамишева)
 05.02.2008
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
ОБЕЗВРЕДНУВАЊЕ НА ТРУДОТ - Анализа на трудово-правната легислатива во периодот на транзицијата
 01.12.2010
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Политика за употреба на јазиците на малцинствата versus потребата за создавање на супра – етнички национален идентитет
 20.06.2007
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Потреба од реформи на организацијата на судството во Република Македонија (подготвено од д-р Арсен Јаневски и м-р Татјана Зороска - Камиловска)
 17.07.2006
Преземи го документот
категорија: Човекови права
 
Документи 11 до 20 од 22
1 [2] 3
 

 
Pravo.org.mk не презема одговорност за евентуалните грешки во текстот на законите.